avgust 27, 2018

V Podčetrtku nove ceste in čistilna

V občini Podčetrtek se veselijo več kot treh kilometrov prenovljenih in razširjenih cest, prav tako so bogatejši za novo kanalizacijo in čistilno napravo v Sv. Emi. Nove pridobitve so skupaj vredne dobrega pol milijona evrov.

Slavnostno odprtje cest pri cerkvi Sv. Križa v Imenski Gorci.

Varnejše in širše ceste 
Občina Podčetrtek je minuli konec tedna slovesno odprla dve večji naložbi. Na nedeljski priložnostni slovesnosti pri cerkvi Sv. Križa v Imenski gorci je župan Peter Misja skupaj s predsednikom KS Podčetrtek Urbanom Videtičem prerezal trak ob odprtju štirih prenovljenih cestnih odsekov v skupni dolžini 3,3 kilometre, ki se nahajajo v različnih delih občine. "V Imenski gorci sta prenovljena 1300 metrski odsek in cerkve Svetega Križa do domačije Juraja in 400 metrov dolg odsek do domačije Božičnik, prav tako smo prenovili 1100 metrov ceste v Peclju in dobrih 500 metrov ceste v Polju ob Sotli. Ceste smo razširili na 4 metre, uredili smo tudi odvodnjavanja," je dejal župan Misja in dodal, da so posodobitve stale 230 tisoč evrov. 180 tisočakov je prispevala država, ostalo je plačala občina. Krajani Imenske gorce ob novi pridobitvi niso skrivali zadovoljstva, o čemer se lahko prepričate v spodnjem posnetku.

Kanalizacija že v vseh večjih krajih
Že v soboto pa je bilo slovesno tudi v Sveti Emi, kjer so uresničili večletni projekt ureditve kanalizacije in čistilno napravo. "Na območju celotne Sv. Eme in Sodne vasi smo zgradili kanalizacijski sistem, možna je tudi nadgradnja. Hkrati smo prenosno čistilno napravo, ki smo jo prejšnja štiri leta uporabljali v Pristavi pri Mestinju, prestavili v Sveto Emo," pravi Misja in poudarja, da so z uresničitvijo okoli 300 tisoč evrov vredne naložbe v Sveti Emi zaokrožili celovito ureditev kanalizacijskega sistema v občini. V minulih letih so namreč kanalizacijo zgradili v vseh večjih krajih, v Pristavi pri Mestinju, Olimju, Imenem, Podčetrtku in Sedlarjevem, zdaj bo na vrsti še izgradnja nove čistilne naprave v Podčetrtku. (SP)

Datoteke

Občani o novi cesti