september 15, 2021

Poljčane bogatejše za moderno športno igrišče

Občina Poljčane in Osnovna šola Kajetana Koviča Poljčane sta včeraj odprli novo športno igrišče s spremljevalnimi objekti za šport, igro in učenje. 826 tisoč evrov vredne pridobitve so se najbolj razveselili tamkajšnji osnovnošolci, zela dobrodošla pa bo tudi za ostale občane.

Takšno je novo športno igrišče pri OŠ Kajetana Koviča Poljčane. (Foto: občina Poljčane)

Novo športno igrišče s spremljevalnimi objekti na lokalciji Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane je bila dolgoletna želja občine Poljčane. "Vedeli smo, da celostna rešitev ne bo poceni. Kot veste cenene rešitve niso v našem stilu in na njih niti ne pristajamo. K tako urejenemu kompleksu vrtca in šole niti ne spadajo. Še pomembnejši pa je razlog, da si otroci v naši občini, vsi, ki se ukvarjajo z rekreacijo in športom zaslužijo najboljše,” je ob odprtju dejal župan Stanislav Kovačič. Občina se je zato odločila za obstoječo verzijo športnega objekta, pri čemer je preuredila 8.500 m2 površin za šport in igro ter pouk v naravi, je pojasnil Kovačič.

 
Ob športnem igrišču so na voljo tudi spremljevalni objekti. (Foto: občina Poljčane)

Objekt nevseljivo umeščen v Naturo 2000
Kot je to v navadi so pri umeščanju v prostor, zasnovi in realizaciji projekta izvedbo prepustili ljudem, ki se na to najbolje spoznajo in so ob vsem tem v svoji stroki v slovenskem prostoru dodatno izstopajoči, razlaga Kovačič.

Po županovem mnenju so odprli prekrasen objekt, edinstven po izbranih barvah, ki so nevsiljivo vkomponirane v naravo, objekt, ki je edinstven po zunanji urejenosti, pri kateri ima vsak zakaj tudi svoj zato. 


Športno igrišče z okolico je projektirala za svoje projekte večkrat nagrajena arhitektka Mojca Gregorski, ki je arhitekturno zasnovala tudi poljčanski vrtec. (Foto: občina Poljčane)

Prihodnje leto še balvanska stena in medgeneracijski park
Za izvedbo projekta je morala občina odšteti 826 tisoč evrov. Od tega je bilo 325 tisoč evrov evropskega denarja, ki jih je zagotovilo ministrstvo za gospodarstvo. Pol milijona evrov pa je občina zagotovila v proračunuih za leti 2020 in 2021, brez zadolževanj in brez kreditov. “V naslednjem letu nameravamo kompleks športnega igrišča obogatiti z balvansko plezalno steno, za piko na i po 25 letih izgradnje telovadnice obnoviti in prebarvati njeno fasado, na streho vrtca pa namestiti takoimenovano zeleno streho, v središču Poljčan, pri glasbeni šoli, pa dodatno zgraditi še medgeneracijski park za dodatno druženje, rekreacijo in sobivanje naših občanov.” napoveduje Kovač. Nova pridobitev bo na voljo vsem občanom, pri čemer župan upa, da bodo uporabniki s primernim obnašanjem, spoštovanjem pravil in skrbnostjo pridodali k dolgoletnemu lepemu in funkcionalnemu izgledu tega objekta.(SP)