oktober 20, 2020

V Poljčanah unikatna polnilnica za električna vozila

Na parkirišču za Razvojnim centrom narave je občina Poljčane postavila novo polnilnico za električna vozila. Gre za moderno, unikatno in zelo učinkovito polnilnico, ki je plod poljčanskega znanja.

Na polnilnico v Poljčanah se lahko priključita dva električna avtomobila hkrati. (Foto: Občina Poljčane/Radio Štajerski val)

Poljčanska polnilnica učinkovitejša od običajnih
Na občini Poljčane podpirajo domače znanje, zato so izdelavo in razvoj nove polnilnice za Razvojnim centrom narave prepustili domačinu Andreju Valandu iz podjetja Mikrova, Klemen Knez iz družbe KART pa je polnilnico grafično opremil. "Skupna zmogljivost polnilnice je 22kW, kar je tudi maksimalna polnilna moč, če se polni eno vozilo. Hkrati se lahko polnita dve vozili, pri čemer se maksimalna polnilna moč razdeli,«"razlaga župan Poljčan Stanislav Kovačič in z zadovoljstvom poudarja, da je dobrodošla novost rezultat poljčanskega znanja:

Brezplačna za domačine in turiste
Polnjenje je po županovih besedah brezplačno in prijazno za uporabo, s čemer želijo na občini spodbuditi lokalno širšo uporabo električnih vozil. Polnilnica je sicer namenjena predvsem novim lastnikom električnih vozil, ki še doma nimajo svoje polnilne postaje, in stanovalcem blokov. Seveda pa na občini upajo, da se bo zaradi nje v Poljčanah ustavil kakšen mimoidoči turist več in si v času polnjenja ogledal kakšno zanimivost Poljčan ali se okrepčal v kateri od bližnjih restavracij. (SP)

Galerija slik