april 4, 2022

Pomlad na kolesu med Celjem in Laškim

Po dveh letih premora zaradi epidemije koronavirusa se ta konec tedna vrača turistično-rekreativna prireditev Pomladno kolesarjenje, ki bo že drugič povezala Celje in Laško. Kolesarji se bodo na pot podali to soboto. Več o kolesarskem dogodku in projektih na področju trajnostne mobilnosti so organizatorji predstavili na današnji novinarski konferenci.

To soboto se po treh letih vrača tradicionalno Pomladno kolesarjenje med Celjem in Laškim. (Foto: Radio Štajerski val)

Turistično-rekreacijska prireditev Pomladno kolesarjenje je premiero doživela pred tremi leti, ko sta bila na kolesarski povezavi Celje–Laško odprta odsek Tremarje–Rifengozd in nova brv čez Savinjo na meji med obema občinama. Zasnovana je bila kot tradicionalna prireditev, a je nato vmes posegla epidemija koronavirusa. To soboto se vrača, pri njeni organizaciji pa sodelujejo občini Celje in Laško, Kolesarski klub Laško, Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje, Zavod Celeia Celje in Stik Laško. Miran Gaberšek iz Kolesarskega društva Knežjega mesta Celje razlaga:



Turistično-rekreativna prireditev bo med 10. in 13. uro, imela bo dve uradni točki vstopa. V Celju na novem Park and Ride parkirišču pri železniški postajo, v Laškem pa na parkirišču na Trubarjevem nabrežju. O laškem delu Luka Picej iz Kolesarskega kluba Laško:



Podrobneje si lahko o sobotni kolesarski prireditvi preberete TUKAJ.

Sicer pa obe občini precej pozornosti v zadnjih letih namenjata projektom na področju trajnostne mobilnosti. Celjska podžupanja Breda Arnšek našteva nekaj projektov na tem področju v zadnjih letih:



V Celju so v zadnjih letih vzpostavili kar nekaj kilometrov novih kolesarskih poti.

Tudi v Laškem na področju trajnostne mobilnosti ne počivajo. Laški župan Franc Zdolšek.



Prizadevanjem na področju vzpostavljanja kolesarske infrastrukture v Savinjski regiji je v zadnjih nekaj letih zagon dal projekt vzpostavitve državne kolesarske mreže. Kako napredujejo dela na različnih trasah mreže kolesarskih poti v Savinjski regiji, vodja sektorja Območno razvojno partnerstvo (ORP) pri Simbiu Bojana Stopinšek:


Dodajmo še, da obe občini, tako Celje kot Laško, letos sodelujeta pri izvedbi 28. kolesarske Dirke po Sloveniji, ki bo med 15. in 19. junijem. Celje bo gostilo cilj, in sicer na Starem gradu, v Laškem pa bo tokrat start ene izmed etap. (NS)