marec 12, 2019

V pomlad petič z vinom in čokolado

Podčetrtek bo tudi letos gostil Festival vina in čokolade. Tokrat bo svoje čokoladne in vinske izdelke ponujalo manj razstavljavcev, a organizatorji zagotavljajo, da obiskovalci zato na zadnjo aprilsko soboto ne bodo prikrajšani.

Organizatorji Festivala vina in čokolade ob petem rojstnem delu pripravljajo nekaj sprememb. (Foto: Štajerski val)

Tudi to pomlad bosta v Podčetrtek vabila vino in čokolada. Festival, ki ga je Slovenska turistična organizacija uvrstila med najboljše kulinarične dogodke v Sloveniji, je namenjen predvsem promociji Podčetrtka kot turistične destinacije, finančnih dobičkov si organizatorji od njega ne obetajo. Si pa želijo še več obiskovalcev. Lani je prišlo v Podčetrtek vinske in čokoladne dobrote poskusit približno 7000 obiskovalcev. Letos jih v Turizmu Podčetrtek želijo 8000, kot jih lahko v Večnamenski športni dvorani sprejmejo.

Manj ponudnikov in več obiskovalcev
Bo pa tokrat manj ponudnikov. Minula leta je sodelovalo več kot 60 razstavljavcev, letos jih bo manj, pravi direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja:

Kljub temu pa obljublja zanimivo celodnevno dogajanje, saj želijo dokazati, da se s čokolado da marsikaj:

Tudi letos bodo na festivalu tekli za Metulje Hrabrega srca, saj bo del dogajanja tudi Debrin tek. Obiskovalci bodo lahko na delavnici ustvarjali simfonijo vina in čokolade ter ustvarjali s čokolado.

Zaščiteno ime
Festival vina in čokolade tako tudi peto leto ostaja stalnica v Podčetrtku in postaja vse bolj pomemben del tamkajšnjega turizma. To dokazuje tudi nova blagovna znamka Festival vina in čokolade Podčetrtek.

Peti festival, ki ga pomaga organizirati tudi od 40 do 50 prostovoljcev, prinaša še eno novost. Večina obiskovalcev in razstavljavcev dosedanjih festivalov je prihajala iz Slovenije. Letos pa bo med ponudniki tudi hrvaški razstavljavec, prav tako želijo organizatorji privabiti več gostov s sosednje Hrvaške. (TMG)