april 11, 2022

V Rogaški položili temeljni kamen za stolp Kristal

Dopoldne so v Rogaški Slatini položili temeljni kamen za začetek gradnje 106 metrov visokega razglednega stolpa Kristal.

Razgledni stolp Kristal bo prve obiskovalce sprejel poleti prihodnje leto. (Foto: Štajerski val)

Župan Občine Rogaška Slatina Branko Kidrič in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek sta dopoldne položila temeljni kamen pred gradbeno jamo, kjer bodo zgradili razgledni stolp Kristal. Kidrič je o stolpu danes povedal:

Stolp, ki bo prve obiskovalce sprejel sredi prihodnjega leta, bo na vrhu imel še kavarno in dve razgledni etaži. Gradnja stolpa bo stala 3,7 milijona evrov, skupaj z opremo pa je naložba vredna 4,5 milijona evrov. Dva milijona evrov bo prispevalo ministrstvo za gospodarstvo, preostalo pa občina. Kdaj se bo občini naložba povrnila?

Vstopnica bo verjetno stala 8 evrov, a končne številke še niso določili. Sicer pa Kidrič poudarja, da bodo z gradnjo stolpa ter postavitvijo parkirišča park&ride in nadhoda Sonce, ki sta že v teku, delno sanirali območje starega mizarstva. Pa tudi turistično uredili območje Tržaškega hriba. Pri tem razlaga, da je prvi korak s parkiriščem in nadhodom povezati hrib z zdraviliškim jedrom. Dodaja še:

Kot pravi Kidrič, se bodo pri ureditvi paviljona, ki bo stal 200.000 evrov, potegovali za državni denar. Prav tako se je po njegovih besedah na občino že javilo nekaj interesentov za ureditev starega mizarstva, kjer, kot kaže že nekaj časa, ne bo 400-milijonskega orglarskega centra, ki ga je napovedal slatinski podjetnik. A Kidrič pravi, da na občini še ne vedo, v kakšni smeri lastnik Tržaškega hriba in nekdanjega mizarstva, ki je prav tako zasebnik, išče soinvestitorja za ureditev območja. (TMG)

Povezani prispevki:

PRIHODNJE POLETJE NA VRH RAZGLEDNEGA STOLPA KRISTAL

ZA STOLP KRISTAL 2 MILIJONA EVROV OD DRŽAVE