oktober 10, 2020

V Rogaški pri šoli in vrtcu cestne novosti

V Rogaški Slatini so v okolici II. OŠ Rogaška Slatina in Vrtca Rogaška Slatina uredili dve novi krožišči ter nova parkirna mesta. S tem pa, kot pravi župan Branko Kidrič, cestnih naložb v občini še ni konec.

V Rogaški Slatini so odprli dve novi krožišči ter parkirišča, s čimer bodo razbremenili cesto pri vrtcu in šoli. (Foto: Štajerski val)

V Rogaški Slatini so v Ulici Kozjanskega odreda, kjer sta tudi osnovna šola in vrtec, zaključili eno največjih cestnih naložb. Kaj so postorili? Župan Branko Kidrič:

Dodali so tudi parkirišča za zaposlene in obiskovalce vrtca. Ureditev območja je stala 166.000 evrov, od tega je 80.000 evrov prispevalo ministrstvo za infrastrukturo. Novosti so uradno odprli včeraj.

Pet naložb še v izvajanju
Sicer pa v slatinski občini letos uresničujejo več cestnih naložb. Po županovih besedah jih je pet v izvajanju. Kidrič pravi, da njihov zaključek načrtujejo še letos.

Med drugim bodo z direkcijo za infrastrukturo tako kmalu pričeli granjo novega priključka za lokalno cesto iz Tuncovca proti Svetemu Florjanu. Pogodba je že podpisana, izvajalec pa uveden v delo. Naložba je vredna 200.000 evrov, končana naj bi bila še letos. Kidrič ob tem dodaja, da je to prvi odsek načrtovane nove cestne trase. Z dolžino 1,8 kilometra bo odsek potekal od zunanje obvoznice do SvetegaFlorjana. Prihodnji dve leti jih čaka še ureditev dveh odsekov.

Sicer pa obnavljajo tudi cesto Plat-Jurg, del ceste v Gabrovcu pri Kostrivnici in nekatere manjše cestne odseke. (TMG)

Galerija slik