oktober 19, 2021

V Rogaški še niso našli izvajalca za gradnjo 106-metrskega stolpa

Občina Rogaška Slatina je zavrnila obe ponudbi za gradnjo 106 metrov visokega razglednega stolpa, saj sta ponudnika zastavila previsoko ceno.

Občina še ni našla primernega ponudnika za gradnjo stolpa Kristal. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

Občina Rogaška Slatina je pred kratkim zaključila zbiranje ponudb za gradnjo razglednega stolpa Kristal. Na razpis sta prispeli dve ponudbi. Ljubljansko podjetje VG5 bi stolp zgradilo za 3,6 milijona evrov, drugi ponudnik pa je bilo slatinsko podjetje GIC gradnje, ki je oddalo ponudbo, vredno 4,8 milijona evrov. A občina je obe ponudbi zavrnila. Župan Branko Kidrič pojasnjuje:

Dodaja, da primeri, ko v prvem postopku javnega naročanja ni ustrezne ponudbe, niso nič novega. Kaj pa sledi?

Spomnimo, slatinska občina je morala na uresničevanje projekta za gradnjo 106-metrskega stolpa Kristal počakati na decembrski referendum, kjer so občani gradnjo podprli. Gradbeno dovoljenje je dobila letos poleti. Občina bo stolp zgradila na območju starega mizarstva, kjer trenutno gradi nadhod Sonce, ki bo povezal zdraviliško središče kraja z degradiranim območjem nekdanjega mizarstva. Na občini verjamejo, da bo stolp obogatil turistično ponudbo kraja in v Rogaško privabil še več obiskovalcev. (TMG)