april 19, 2021

Minister v Rogatcu podprl gradnjo doma starejših

V Rogatcu že imajo dovoljenja za začetek gradnje težko pričakovanega doma starejših. Načrte je danes na terenu podprl tudi minister.

V Rogatcu naj bi dom starejših dobili leta 2023, danes so podpisali pismo o nameri za gradnjo. (Foto: TW Janez Cigler Kralj)

Popoldne je Rogatec obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Minister je z županom Martinom Mikoličem in direktorico Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordano Drimel podpisal pismo o nameri za gradnjo doma starejših v Rogatcu. Kot smo že poročali, bo dom dislocirana enota šmarskega doma upokojencev, Mikolič pa pravi še:

Cigler Kralj pa je ob napovedani novosti za naš radio dejal:

Poleg tega verjame, da so pomemben korak k dolgotrajni oskrbi tudi oskrbovana stanovanja, ki se kmalu obetajo tudi v Šmarju pri Jelšah, oskrbo v njih pa bo zagotovil prav šmarski dom upokojencev:

Sicer pa bo dom v Rogatcu tudi razbremenil prostorsko stisko v Domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah. Kot je znano, je ta veliko doprinesla k hitremu širjenju koronavirusa v domu lani spomladi. Tudi o trenutnem stanju v domu se je Cigler Kralj pogovarjal z direktorico doma:

Spomnimo, v domu v Rogatcu, ki bo stal tri milijone evrov, bo prostora za 35 oskrbovancev. Graditi bi ga lahko začeli še letos. Mikolič poudarja, da bo dom ustrezal sodobnim smernicam - sobe bodo večinoma enoposteljne, v njem bo prostor tudi za dnevno varstvo. Če bo vse po načrtih, bi lahko dom starejših v Rogatcu dobili poleti leta 2023. Še podrobneje o načrtih za dom v Rogatcu, pa tudi v Kozjem, kjer bo prav tako dom starejših pod okriljem šmarskega doma, preverite TUKAJ. (TMG)