avgust 26, 2020

V Rogatcu novo turistično razgledišče

V Muzeju na prostem Rogatec so v teh dneh odprli novo turistično zanimivost – sedem metrov visoko leseno razgledišče z novo sprehajalno potjo. Z vrha razgledne točke je možen tudi polet z jadralnim padalom.

Z razgledišča je lep pogled na Rogatec in okolico. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj občine Rogatec)

Občina Rogatec si prizadeva za popestritev turistične ponudbe in nadgradnjo turističnih vsebin, zato je ta mesec v sodelovanju z lokalnimi partnerji na širšem območju Muzeja na prostem postavila turistično razgledišče z novo pohodno potjo. Leseno razgledišče, podobno lovski preži, je visoko sedem metrov, postavljeno je na vrhu hriba nad terasami in kamnarsko bajto, do koder vodi novo urejena, okoli 250 metrov dolga, sprehajalna pot, razlaga župan Rogatca Martin Mikolič:

Dostop do razgledišča je možen tudi izven muzeja na prostem.

Do novega razgledišča po sprehajalni poti mimo zeliščnih vrtov. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec)  

Z vrha razgledne točke polet z jadralnim padalom
Na vrhu razgledne točke se kot dodatna turistična ponudba obeta jadralno padalstvo. V sodelovanju z jadralno padalnim klubom Rogatec bodo namreč v muzeju na prostem organizirali prikaze jadralnih poletov, napoveduje direktor Zavoda kulturo, turizem in razvoj Rogatec Vili Bukšek:

Novost, s katero želijo v Rogatcu nadgraditi turistično ponudbo in na to območje privabiti še več turistov, je stala 74 tisočakov, od tega je okoli 50 tisoč evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, ostalo je plačala občina Rogatec. (SP)