april 20, 2022

V Rogatcu začenjajo gradnjo doma starejših

V Rogatcu so danes v družbi ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja položili temeljni kamen za gradnjo dislocirane enote Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Naložba je ocenjena na 3,6 milijona evrov, zaključili pa naj bi jo pred koncem leta 2023.

S položitvijo temeljnega kamna se je začela gradnja doma starejših v Rogatcu, prve stanovalce bo sprejel konec prihodnjega leta. (Foto: Štajerski val)

Da bodo starejši ostali v domačem okolju
Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, župan občine Rogatec Martin Mikolič in direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel so v Rogatcu ob stanovanjskih blokih na Hofmanovi ulici položili temeljni kamen za gradnjo doma starejših občanov. V njem bo lahko bivalo 34 uporabnikov, nudili bodo tako insitucionalno varstvo za starejše osebe kot namestitve za krajše dnevno oz. nočno varstvo, razlaga direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel:

Z gradnjo doma v Rogatcu bodo po navedbah Drimlove omogočili, da bodo starejši na tem območju lahko ostali v domačem okolju. Ob tem poudarja, bodo z novo enoto razbremenili osrednji dom v Šmarju pri Jelšah:

Enota doma starejših v Rogatcu mora biti po navedbah Drimlove zgrajena do konca junija prihodnje leto, prve stanovalce bo sprejela konec prihodnjega leta.

V Domu upokojencev Rogatec bo po napovedih Drimlove prostora za 34 uporabnikov, nudili bodo tudi kratkotrajno varstvo. (Foto: Štajerski val)

Mikolič: Nemogoče je postalo mogoče
Z izgradnjo novega doma upokojencev bo po navedbah župana občine Rogatec Martina Mikoliča občina uresničila dolgoletna prizadevanja za še boljšo oskrbo starejših v Rogatcu in okolici. Občina je zagotovila brezplačno zemljišče, pokrila je stroške projektne dokumentacije in poskrbela za gradbeno dovoljenje, razlaga Mikolič:

Ob začetku gradnje je Mikolič izpostavil dobro sodelovanje s šmarskim domom upokojencev in ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. S skupnimi močmi so namreč poskrbeli, da je tisto, kar se je nekoč zdelo nemogoče, postalo mogoče, pravi:

Enota v Rogatcu pa ni edina, ki bo zrasla v Obsotelju in na Kozjanskem. Že jutri bodo temeljni kamen položili tudi v Kozjem. Načrtovan pa je tudi nov dom v Podčetrtku, kjer je manjša enota sicer že zdaj. (SP)

Rogaški župan, direktorica šmarskega doma upokojencev in minister s predstavnikom izvajalca gradnje doma. (Foto: Štajerski val)

Galerija slik