oktober 2, 2020

V Rogatcu želijo do leta 2023 dom upokojencev

Občinski svetniki v Rogatcu so na včerajšnji seji uvrstili nov projekt izgradnje dislocirane enote doma upokojencev v načrt razvojnih programov občine Rogatec za obdobje 2022 in 2023. Naložbo, ocenjeno na okoli 2,4 milijona evrov, naj bi uresničili s pomočjo države.

Ob teh blokih načrtujejo gradnjo dislocirane enote doma upokojencev. (Foto: Google)

25 sob, veličina enoposteljnih
Naložba v izgradnjo dislocirane enote, ki bi delovala pod okriljem šmarskega doma upokojencev, je predvidena na parceli ob stanovanjskih blokih v Hofmanovi ulici 3. V načrtu so namestitvene kapacitete za okoli 34 uporabnikov, ki bodo bivali v dveh gospodinjskih enotah. Predvideno je 18 enoposteljnjih sob in 7 dvoposteljnjih. "V pritličju je umeščen javni program, ki predvideva skupno avlo z recepcijo, prostorom za druženje in fizioterapijo. Pritličje vključuje tudi servisne prostore s kuhinjo, shrambo, sanitarijami, skladišči in prostorom za perilo, prav tako prostore za osebje. Prvo nadstropje ima umeščeno gospodinjsko skupnost za okoli 20 uporabnikov s skupnim prostorom, negovalno kopalnico in kapelo. V tem nadstropju so enopostelje in dvopostelje sobe, vsaka soba ima lastno kopalnico. V drugem nadstropju bodo predvsem enoposteljne sobe s skupnim prostorom in servisnimi prostori," razlaga o načrtih župan Martin Mikolič.

Gradnja bo trajala dve leti
Gradnjo novega doma upokojencev bodo v Rogatcu po terminskem načrtu začeli junija leta 2021, do takrat pa bo treba poskrbeti za vso potrebno dokumentacijo in zagotovitev financiranja, pri čemer v Rogatcu računajo na državo oz. ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Projekt je ocenjen na 2 milijona in 380 tisoč evrov. Občina Rogatec mora po besedah Mikoliča za naložbo zagotoviti denar za izdelavo projektne dokumentacije za gradbeno dovoljenje, prav tako mora zagotoviti zemljišča. Ostalo projektno dokumentacijo, vključno z gradnjo, bo financirala država. (SP)