oktober 6, 2020

V Šentjurju izdelali idejno zasnovo za mestni park

Šentjur bo dobil mestni park. Občina je že pripravila idejno zasnovo. Ta med drugim predvideva tudi ureditev promenade, ki bi park in šentjursko mestno jedro povezala s starim mestnim jedrom oz. Zgornjim trgom.

Promenada, ki bi po idejnem projektu vodila iz smeri Osnovne šole Franja Malgaja proti novemu mestnemu parku. (Foto: Občina Šentjur)

Želijo si tudi predlogov občanov
Občina načrtuje mestni park urediti na zelenih površinah ob potoku Pešnica, pri blokih nasproti osrednjega šentjurskega vrtca. Idejna zasnova je že pripravljena, obravnavala jo je že mestna krajevna skupnost, župan Marko Diaci zdaj k podaji svojih predlogov vabi tudi občane. Pri tem razlaga:

Območje, kjer občina Šentjur načrtuje urediti mestni park. (Foto: Štajerski val)

Ideja je mestni park povezati tudi s šentjurskim Zgornjim trgom. To bi storili s promenado od parka do novega krožišča, ki ga bo država zgradila pri osnovni šoli Franja Malgaja in predvideva tudi gradnjo podhoda za pešce:

Promenada od bodočega parka do krožišča je načrtovana med teniškimi igrišči in šentjurskim bazenom, kot je razvidno iz naslovne fotografije. Idejni projekt načrtovanih novosti si lahko ogledate na šentjurski občini. (AD)