november 22, 2018

V Šentjurju nova bolnica za živali

Veterinarska bolnica Šentjur in trgovina Tačka sta tudi uradno odprli nove poslovne prostore, v katere sta se sicer preselili že junija. Odlikujejo jih ločeni ambulanti, čakalnici, bolnišnična soba za mačke in pse ter sodobna oprema. Novost je tudi trgovina s hrano, opremo in pripomočki za živali.

V Veterinarski bolnici Šentjur posebno pozornost posvečajo zdravljenju mačk in psov, nudijo pa tudi oskrbo velikih živali na terenu.

Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah je leta 2016 z željo, da nadaljuje ponudbo veterinarskih storitev v šentjurski občini, prevzela Veterinarsko bolnico Šentjur, ki je bila v stečaju. Za to je dobila tudi koncesijo. Kot je ob slovesnem odprtju povedal direktor Toni Rumpf, so se zaradi prostorske stiske odločili za izgradnjo novih sodobnih prostorov v središču Šentjurja na Drofenikovi 3, ki so drugačni od klasičnih ambulant.



Novost je trgovina s hrano, opremo in pripomočki za živali, ki velja za največjo na Kozjanskem. Rumpf je ob tem izpostavil, da v Veterinarski bolnici Šentjur ne skrbijo le za hišne živali, pač tudi za zdravje hlevskih živali na terenu.

Svoje delo želijo v Veterinarski bolnici Šentjur približati tudi širši javnosti, zato za soboto, 24. novembra, napovedujejo dan odprtih vrat. Poleg ogleda prostorov bodo obiskovalcem nudili brezplačna svetovanja in preglede malih živali. Pripravili bodo zanimiv spremljevalni program, možnost vožnje s kočijo in jezdenje ponija, obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo mačk, demonstracijo učenja pasjih trikov, predstavil pa se bo tudi pasji frizer. Svoje delo bo predstavilo tudi zavetišče Zonzani. Nekaj utrinkov z odprtja nove Veterinarske bolnice Šentjur, ki se ga je udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, v spodnji fotogaleriji. (SP)

Galerija slik