avgust 31, 2021

V šentjurskih šolah več otrok kot lani

V občini Šentjur bo v novem šolskem letu v šestih osnovnih šolah 1859 otrok, kar je 15 več kot lani. Prvošolčkov bo 20 več kot v minulem šolskem letu, skupaj 217. V Vrtcu Šentjur bo 757 otrok, med njimi 174 novincev.

V šolah bo spet življenje, tako učenci kot učitelji upajo, da bodo razmere vse leto omogočela pouk v šolah. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Največja OŠ Franja Malgaja, najmanjša POŠ Kalobje
Kot je razvidno iz podatkov, ki jih je pred začetkom novega šolskega leta posredovala občina Šentjur, bo največ učencev v OŠ Franja Malgaja ter njeni podružnici na Blagovni, skupaj 589. V OŠ Hruševec in njeni podružnici Kalobje bo znanje nabiralo 418 otrok, v OŠ Slivnica pri Celju ter njenih podružnicah Prevorje in Loka bo 277 učencev, v OŠ Dramlje 230, v OŠ Blaža Kocena Ponikva 215 in v OŠ Planina pri Sevnici 130. Najmanjša podružnica je POŠ Kalobje, kjer bo v novem šolskem letu 13 otrok, med njimi štirje prvošolčki.

Knjiga pravljic za prvošolčke
Na jutrišnji 1. september bo vse šole v občini Šentjur obiskal župan Marko Diaci in vsem prvošolčkom, kot je že v navadi, v imenu občine podaril knjigo. Tokrat bo to knjiga izvirnih štajerskih in ljudskih pravljic Mlada čopka, v kateri sta vključeni tudi pravljica o Ipavcih Hiša glasbe in Slomškova pravljica, povzeta iz zbirke Znameniti Slovenci.

Vrtec se bo še napolnil
Vrtec Šentjur v novo šolsko leto vstopa z 11 enotami in 43 oddelki. V njih bo po sedanjih podatkih 757 otrok. »Nekaj otrok bo starostni pogoj za vpis izpolnilo šele v septembru, zato se bo število vpisanih še spreminjalo. Za 22 otrok, ki bodo 1. septembra izpolnili starostni pogoj, bi Vrtec Šentjur lahko zagotovil vpis, vendar starši želijo zgolj vpis izrecno v izbrane enote,« sporočajo iz šentjurske občine. (AD)