julij 7, 2020

V Slovenski Bistrici ob koroni znova zaostrujejo ukrepe

Občina Slovenska Bistrica je med občinami, kjer so v zadnjem tednu potrdili več novih okužb z novim koronavirusom. Tako znova zaostrujejo ukrepe, med drugim so prepovedali obiske v domu starejših, prav tako so stroga pravila in omejitve za mestnem kopališču.

Bazen v Slovenski Bistrici je povsem obnovljen, naložba je stala okoli 670.000 evrov. Prva sezona zaradi virusa ni takšna, kot bi jo želeli. (Foto: FB Mestno kopališče Slovenska Bistrica)

V zadnjih dveh tednih so v občini Slovenska Bistrica odkrili 8 okužb z novim koronavirusom. »Pozivamo vas, da upoštevate napotke glede dostopa in zadrževanja na javnih krajih ob zagotovitvi varne razdalje 1,5 metra med osebami. Priporočamo tudi, da ne uporabljate igral na otroških in športnih igriščih,« pozivajo na občini.

Ob tem so za obiskovalce – predvidoma za 14 dni – znova zaprli Dom. dr. Jožeta Potrča Poljčane, tako poljčansko enoto kot enoto v Slovenski Bistrici. »V času trajanja ukrepa tudi niso dovoljeni izhodi stanovalcev. Novih sprejemov stanovalcev v domsko varstvo do nadaljnjega ni. Vse svojce, poslovne partnerje, bodoče sodelavce prosimo, da z zavodom kontaktirajo po telefonu, po elektronski in redni pošti in ne prihajajo v zavod,« sporočajo iz doma.

Stroge ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom so uvedli tudi na mestnem kopališču, ki je svoja vrata – povsem obnovljen – odprl 24. junija. Omejili so število kopalcev ter prilagodili urnik, da lahko vmes bazen redno razkužujejo. Direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica Marjan Štimec razlaga:

Ukrepi so, kot pravi Štimec, nujni, da zagotovijo zdravstveno varnost kopalcev. Interes za kopanje na obnovljenem kopališču v Slovenski Bistrici je sicer izjemen, tako pred vrati ostane tudi do 50 ljudi. Ob tem spomnimo, da imajo v letošnji otvoritveni sezoni vsi občani občine Slovenska Bistrica kopanje brezplačno. (AD)