februar 24, 2021

V Slovenskih Konjicah veliko zanimanje za stanovanja

Stanovanjsko podjetje Slovenske Konjice bo v občinah Slovenske Konjice in Zreče zgradilo neprofitna stanovanja. Kot opažajo v podjetju, tudi med epidemijo zanimanje za stanovanja ne upada.

Na Konjiškem in Zreškem se obetajo nova neprofitna stanovanja. (Foto: Skupnost slovenskih občin)

Stanovanjsko podjetje Slovenske Konjice tudi v času epidemije skoraj nemoteno nadaljuje svoje dejavnosti. Nekoliko več dela so imeli kot upravniki okoli 1700 stanovanj in poslovnih prostorov v občinah Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje, Vojnik, Oplotnica, Rogaška Slatina in Poljčane. Kot upravniki so morali namreč med epidemijo v stanovanjskih objektih namestiti razkužila in poskrbeti za razkuževanje skupnih prostorov. A direktor podjetja Tomaž Rihtaršič dodaja, da to ni bil prevelik zalogaj:

Sicer pa razen nekoliko drugačne organizacije dela zaradi kombiniranja z delom od doma večjih sprememb ne zaznavajo.

Zgradili bodo 17 neprofitnih stanovanj
Tako se letos lotevajo gradnje dveh stanovanjskih blokov. Eden bo na Spodnjih Prelogah, naselju pri Slovenskih Konjicah, drugi v sosednji občini Zreče. V prvem bo enajst, v drugem pa šest stanovanj, vsa bodo neprofitna. Najmanjša bodo enosobna, največja trisobna. Kot pravi Rihtaršič, bodo vseljiva v začetku prihodnjega leta. Njihovi lastniki bodo poleg Stanovanjskega podjetja Slovenske Konjice Občina Zreče in državni stanovanjski sklad. Sicer pa bo stanovanjsko podjetje letos prenovilo tudi kotlovnico, ki ogreva Slovenske Konjice, vanjo bodo namestili peč na biomaso. Rihtaršič pa med večjimi načrti izpostavlja še:

Cene se dvigajo, zanimanje za stanovanja veliko
Tudi sicer Tomaž Rihtaršič opaža, da večjih pretresov nepremičninski trg ob koronakrizi ni občutil. Kot pravi, so lani zgradili 31-stanovanjski objekt v Slovenskih Konjicah in vse prodali, zato so zabeležili dobre poslovne rezultate. Tudi na Konjiškem pa so narasle cene nepremičnin, pravi:

Dvig cen na Konjiškem pa ob tem pripisuje zlasti temu, da je povpraševanje večje od ponudbe. Kot pravi, je povpraševanje posebej veliko po rabljenih stanovanjih, veliko zanimanja pa je tudi za nova stanovanja.

Kaj pa si obeta v prihodnje?

(TMG)