januar 16, 2020

V Šmarju bo zrasla nova stanovanjska soseska

Občina Šmarje pri Jelšah načrtuje izgradnjo stanovanjske soseske Dobrava. Na dveh hektarih zemljišč naj bi v prihodnjih letih zraslo štirinajst hiš in dva vila bloka.

Zemljišča, na katerih bo zrasla stanovanjska soseska Dobrava, bo občina odkupila in jih ponudila potencialnemu investitorju oz. investitorjem. (Foto Radio Štajerski val)

Letos odkup zemljišč, 2021 povezovalna cesta
Šmarje pri Jelšah bo v prihodnjih letih bogatejše za novo naselje, ki ga občina načrtuje na Dobravi v neposredni bližini šmarske osnovne šole. Do izgradnje stanovanjske soseske je še dolga pot, ki jo bo občina uresničila po etapah. "Prvi korak je odkup zemljišč, kar želi občina uresničiti do letošnje pomladi. Zatem bo na območju načrtovane soseske potrebno zgraditi povezovalno cesto iz Grajskega loga proti osnovni šoli, nova cesta bo hkrati služila kot začasna obvozna cesta v času ureditve križišča pri trgovini Kašča v Šmarju pri Jelšah," razlaga šmarski župan Matija Čakš.

Z izgradnjo povezovalne ceste bi začeli v letu 2021, če bo v proračunu denar zagotovila tudi država.

Priložnost za gradbince

Kdaj se bo začela gradnja nove soseske Dobrava, še ni znano, prav tako ni znano, kdo bo investitor in koliko bo gradnja stala. Je pa po besedah župana Čakša zanimanje za gradnjo že zdaj precejšnje, izkazujejo ga tako individualni kupci kot večji investitorji. Na dveh hektarih površin je sicer v načrtu gradnja štirinajstih hiš in dveh vila blokov, napoveduje Čakš:

Na šmarski občini so pri izvedbi projekta odprti za različne možnosti partnerstev, k sodelovanju vabijo zasebne investitorje, napovedujejo pa tudi možnosti javno-zasebnega partnerstva in sodelovanja s Stanovanjskim skladom RS. Opcij je veliko, pravi Čakš, izbrali pa bodo tisto, ki bo za občino najugodnejša. (SP)