oktober 15, 2020

V Šmarju dobro pripravljeni na šolanje na daljavo

Med novimi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom je tudi šolanje na daljavo, ki bo od ponedeljka obvezno za učence od 6. razreda osnovne šole dalje in za srednje šole. Za visoke šole in univerze priporočilo že velja. Preverili smo, kako so na nov sistem učenja pripravljeni na OŠ Šmarje pri Jelšah.

Na OŠ Šmarje večji zapletov pri izobraževanju na daljavo ne pričakujejo, pravi ravnatelj Mitja Šket. (Foto: Radio Štajerski val)

Vlada je včeraj sprejela strožje ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Za vso državo med drugim velja omejitev neposrednega dela v šolah. Od ponedeljka bo pouk v osnovnih šolah od 6. razreda dalje potekal na daljavo, prav tako v srednjih šolah. Za visoke šole in univerze pa že velja priporočilo, da aktivnosti, kolikor je to mogoče, izvedejo na daljavo. Na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah so bili o novem vladnem ukrepu s strani pristojnega ministrstva obveščeni že sinoči zvečer, pravi ravnatelj Mitja Šket in dodaja, da so na šolanje na daljavo dobro pripravljeni:

Za poučevanje na daljavo so na šmarski osnovni šoli dobro tehnično opremljeni, učitelji pa so imeli za počevanje na dalajvo posebna usposabljanja, zato Šket meni, da večjih težav pri izobraževanju ne bi smelo biti:

In kako bo poučevanje na daljavo po mnenju Mitje Šketa vplivalo na kakovost znanja učencev?

Šolanje na daljavo bo za zdaj v veljavi do 23. oktobra. V tednu, ko bodo krompirjeve počitnice, bo vlada po napovedih premiera Janeza Janše ocenila, ali je treba te ukrepe učenja na daljavo podaljšati, postopoma sprostiti ali dodatno zaostriti, odvisno od takratnih razmer. Janša računa, da bo ta 14-dnevni odmor omogočil, da se razmere stabilizirajo ali da se trendi okužb delno obrnejo navzdol. (SP)