februar 22, 2021

V Šmarju kljub okužbam učiteljev nemoten pouk

Osnovnošolci na vzhodu Slovenije so se po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo danes znova vrnili v šole. Na največji šoli v naših krajih, OŠ Šmarje pri Jelšah, glavni izziv pri organizaciji pouka predstavlja organizacija kosil brez mešanja skupin in okužbe učiteljev.

Na OŠ Šmarje pri Jelšah potrdili okužbo pri več učiteljih. (Foto: Radio Štajerski val)

Izbirni predmeti in neobvezne dejavnosti še na daljavo
Po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo so se danes v šole vrnili vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov z vzhoda države. Na vnovičen prihod šolarjev so se morale šole temeljito pripraviti, saj pouk učencev poteka v matičnih učilnicah, v katerih tudi malicajo. Prav tako so morali poskrbeti za organizacijo kosila, tako da je mešanja med učenci čim manj, razlaga ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Mitja Šket:

Največji problem je po Šketovih besedah organizacija šolskih kosil, saj na centralni šoli Šmarje pri Jelšah dnevno pripravijo približno 600 kosil, ki pa jih morajo zdaj razporediti v več časovnih terminov. Tako se učenci med seboj ne srečujejo. Pred današnjo vrnitvijo učencev so morali sicer vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju opraviti hitri test na novi koronavirus. Rezultati na šmarski šoli niso bili prav vzpodbudni, saj je bilo po navedbah Šketa pozitivnih kar nekaj njihovih učiteljev:

Koliko učiteljev na šmarski osnovni šoli je trenutno okuženih, Šket ni razkril. Je pa poudaril, da so uspeli vse sodelavce s pozitivnim testom na covid-19 nadomestiti, tako so danes vsi šolski programi potekali nemoteno. (SP)