april 4, 2019

V Šmarju nova gostilna Krpan

Podjetje PIŠEK - Vitli KRPAN v Šmarju pri Jelšah odpira novo gostilno Krpan. Vodenje gostinstva je zaupal izkušenemu gostilničarju, domačinu Toniju Goležu, ki stavi predvsem na domačo in slovensko kulinariko ter kakovostna vina lokalnih vinogradnikov. V novi gostilni, ki jo odpirajo jutri, bo delo dobilo 14 ljudi.

Nova gostilna Krpan bo sprejela do 250 gostov v več prostorih, v enem bo tudi picerija. Foto: Radio Štajerski val)

Ponudba z lokalno noto
Mednarodno uveljavljeno podjetje PIŠEK - Vitli KRPAN se podaja na nova pota. V prostorih nekdaj priljubljenega in uspešnega Štormana ob Rogaški cesti v Šmarju pri Jelšah odpira novo gostilno Krpan. Podjetje je v začetku leta iz stečajne mase odkupilo nekdaj priljubljeno gostišče Štorman, objekt je celovito prenovilo, vodenje gostinske dejavnosti pa zaupalo najemniku z dolgoletnimi izkušnjami v gostinstvu Toniju Goležu, ki je bil nekoč v Štormanu zaposlen kot natakar in vodja. Golež poudarja, da so v zadnjih mesecih dodobra spremenili podobo gostilne in v njej s pomočjo arhitektke Lucije Čakš Orač ustvarili prijeten in sodoben ambient. Na jedilniku bomo po Goleževih napovedih našli slovenske klasike, domače dobrote in tudi mednarodne klasične uspešnice.

Posebno pozornost bodo posvetili vinom, kjer bodo lahko gostje izbirali med kakovostnimi lokalnimi vini in najboljšimi slovenskimi vini, poudarja Golež.

Gostilna bo oživila utrip Šmarja
Novo šmarsko zgodbo bo skupaj z Goležem soustvarjalo 14 sodelavcev, kasneje bodo po potrebi še dodatno zaposlovali. Gostilna bo sicer lahko sprejela do 250 gostov v več prostorih.

Ob individualnih gostih pričakujejo tudi zaključene družbe, ob posebnih priložnostih bodo organizirali plese in novoletne zaključke. Golež upa, da bo nova gostilna Krpan s pestro in kakovostno ponudbo postala priljubljeno zbirališče domačinov in drugih gostov, ki se mudijo v bližnjih turističnih krajih. Z vlagateljem in sodelavci bodo gostilno odprli jutri, v petek, ob 16. uri.  Ob tej priložnosti bodo v podjetju Pišek – Vitli KRPAN podarili 1000 evrov šmarski osnovni šoli in 500 evrov družini Jurše, ki ji je nedavno pogorela hiša. (SP)