avgust 30, 2018

V Šmarju prihodnji teden kolesarski poligon

Ljubiteljem kolesarstva se v Šmarju pri Jelšah že kmalu obeta zanimiva novost. Podobno kot v Celju in Velenju bodo uredili adrenalinski poligon za kolesarje oziroma pumptrack.

Poligon naj bi bil končan že prihodnji teden (foto: Občina Šmarje pri Jelšah).

Kaj si kolesarji lahko obetajo?
Po vzoru nekaterih drugih občin so tudi v Šmarju pri Jelšah pri nogometnem igrišču začeli graditi adrenalinski poligon za kolesarje, t. i. pumptrack. Kolesarji bodo imeli za izvajanje spretnosti s kolesom na voljo 700 m² poligona, 200 m² bo asfaltiranih. Zgradili bodo osem nagnjenih zavojev ter nekaj enojnih, dvojnih in trojnih grbin. Na občini obljubljajo, da bo poligon prilagojen bolj spretnim in tistim, ki izkušnje še nabirajo.

Odprtje s parkiriščem za avtodome
Poligon, ki je poleg kolesarjev namenjen tudi tistim, ki ga bodo premagovali na rolki ali rolerjih, bodo dopolnili z dostopno potjo, klopmi in informativno tablo. Nekaj več kot 28.000 evrov vredno naložbo sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj. Pumptrack naj bi bil končan že do konca prihodnjega tedna. Uradno ga bodo odprli 21. septembra, skupaj s priopomočki za ulično telovadbo in parkiriščem za avtodome. (TMG)