marec 17, 2021

V Šmarju tik pred gradnjo ceste Dobrava, kako kaže soseski?

Občina Šmarje pri Jelšah je tik pred gradnjo navezovalne ceste Dobrava mimo osnovne šole. Tam je načrtovana tudi soseska.

Na tej lokaciji bo občina najprej uredila navezovalno cesto, kasneje se obeta še soseska. (Foto: Štajerski val)

Občina Šmarje pri Jelšah je izbrala izvajalca, ki bo zgradil navezovalno cesto Dobrava. Dela bo opravilo podjetje VOC Celje, končati jih bo moralo v štirih mesecih. Kot pravi vodja oddelka za investicije na šmarski občini Anita Reich, bodo izvajalca v delo uvedli prihodnji teden, ko se bo lahko začela tudi gradnja. Zanjo bo občina odštela dobrih 690.000 evrov.

Navezovalna cesta, ki bo potekala med šolo in Grajskim logom, bo razbremenila promet v zelo obremenjenem križišču pri Kašči. Prav tako je cesta Dobrava pogoj za prenovo tega križišča. Občina naj bi z državno direkcijo za infrastrukturo dela pričela še letos, cesta Dobrava pa bi bila v tem času obvozna cesta. Nova navezovalna cesta pa bo tudi pogoj za ureditev soseske Dobrava, ki bo zrasla na travniku pod osnovno šolo. Anita Reich tako opisuje bodočo sosesko, ki bo morda že kmalu dobila nove načrte:

Če bo vse potekalo brez zapletov, bi lahko še letos sprejeli spremebo prostorskega načrta, prihodnje leto pa bi se lahko že začela gradnja soseske. Pri tem Reichova poudarja:

Pravi pa, da tudi na občini opažajo precejšnje zanimanje za nakup zemljišč v bodoči soseski Dobrava. Reichova verjame, da bo to še večje, ko bo zgrajena povezovalna cesta.

Še več novih zemljišč v Šmarju
Sicer pa se zemljišča, namenjena gradnji, v Šmarju obetajo tudi pod Gubčevo ulico, pri bencinskem servisu Mol. Kot so nam odgovorili z občine, so na pobudo lastnikov zemljišč sprejeli sklep o začetku priprave izvedbenega prostorskega akta. Tam je predvidenih od osem do deset enostanovanjskih ali dvostanovanjskih objektov. Prostorski akt naj bi bil sprejet do konca leta, še pravijo na šmarski občini. (TMG)