oktober 22, 2021

V Šmarju z ribnikoma širijo turistično ponudbo

V Šmarju pri Jelšah želijo obiskovalce privabiti tudi k spet urejenima ribnikoma. Kako?

Ribnika bosta dobila turistično vsebino. (Foto: Štajerski val)

Že poleti so v Šmarju pri Jelšah uredili ribnika pri trgovini Hofer. Vodilni partner projekta je Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, partnerji pa šmarska občina, Ribiška družina Sotla ter podjetje G2O storitve. Uredila so brežine ribnikov, preliv med ribnikoma, ob njiju pa še sprehajalne poti in prostor, ki bo pri ribnikih omogočil piknike in nekatere dogodke. Dela so stala dobrih 21.000 evrov. Za projekt so na razpisu LASa Obsotelje in Kozjansko pridobili 15.000 evrov. Naknadno so ob ribnikih uredili še hiško. Kaj bo v njej? Predstavnica vodilnega partgnerja Špela Žaberl razlaga:

Tako bodo ribnikoma začeli dodajati še vsebino. Ribiška družina bo obiskovalcem ponudila šolo ribolova, mogoče pa se bo dogovoriti tudi za ogled ribogojnice družine Gospić v Dvoru, gostom bo na voljo gostinska ponudba. Špela Žaberl razlaga, da so oblikovali dva turistična produkta:

Prav tako bodo lahko najmlajši ob ribnikih preživeli naravoslovne dneve. Novosti turistične ponudbe bodo zaživele prihodnje leto. Nato pa bodo, dodaja Žaberlova, ponudbo še dopolnjevali. Ureditev področja ribnikov in oblikovanje ponudbe sta stala 32.000 evrov. (TMG)

Povezane vsebine:
V ŠMARJU UREJAJO RIBNIKA

Galerija slik