avgust 26, 2020

Na Šolskem centru Celje v novo šolsko leto s prizidkom

Na Šolskem centru Celje so v družbi šolske ministrice danes slovesno prerezali trak novega, okoli 700 kvadratnih metrov velikega prizidka. Graditi so ga začeli novembra lani in ga, pred rokom, končali v pol leta. S to pridobitvijo pa njihovi načrti še niso končani.

V Šolskem centru Celje se veselijo začetka novega šolskega leta v šolskih klopeh, tudi v novem prizidku. (Foto: Radio Štajerski val)

Ministrica: Šolski center Celje je lahko zgled ostalim
V novem objektu so štiri specializirane učilnice, prostor za laboratorijske vaje in fitnes. Po besedah direktorja Šolskega centra Celje Igorja Dosedle gre za pomembno pridobitev, ki bo omogočila še kakovostnejše izobraževanje. Ob tem je razkril, da z novim prizidkom njihovi načrti še niso končani:



S prizidkom so pridobili okoli 700 kvadratnih metrov površin. 

V objektu so štiri specializirane in sodobno opremljene učilnice.

Dijakom je na voljo tudi nov fitnes.

Dosedla je dodal, da bodo načrte uresničevali v skladu z razpoložljivim denarjem. Sicer pa je prizidek, ki so ga slovesno odprli danes, stal okoli 900.000 evrov, še 100.000 evrov so odšteli za opremo. Naložbo je sofinanciralo ministrstvo za izobraževanje, ki je primaknilo 280.000 evrov. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je o pomenu pridobitve dejala:

„Pripravljeni smo na ponedeljek, torek, sredo in vse, kar bo prišlo“
Ministrica Simona Kustec se je pred odprtjem sestala z ravnatelji šol, ki delujejo v okviru Šolskega centra Celje, in se seznanila z njihovimi pripravami na začetek šolskega leta. Kustečeva je na to temo dejala:



Nagovor ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec.

Ostalih podrobnosti glede začetka novega šolskega leta v času koronavirusa ministrica ob tem ni razkrila, saj bo, kot je pojasnila, jutri na novinarski konferenci po seji vlade povedala kaj več. Je pa o pripravah na 1. september spregovoril direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla, ki je povedal:

Glede šolanja na daljavo Dosedla upa, da ga bo čim manj. „Gimnazijca lahko pripraviš na samostojno učenje, dijak v poklicni šoli pa mora dobiti neke spretnosti, ki jih lahko dobi samo za strojem v šoli ali pri delodajalcu,“ je dodal. V spodnji galeriji si oglejte še nekaj foto utrinkov. (NS)

Galerija slik