september 4, 2020

V Tepanju prostornejši vrtec, v dvorcu Trebnik novi prostori za mlade glasbenike

V Slovenskih Konjicah so včeraj nazdravili dvema novostima, prenovljenemu vrtcu v Tepanju in novim prostorom konjiške glasbene šole v dvorcu Trebnik. Obe naložbi sta za lokalno skupnost precejšnji pridobitvi.

Konjiška glasbena šola je v dvorcu Trebnik pridobila prostore za dodatni oddelek. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Projekt prenove in razširitve vrtca v Tepanju je trajal dve leti. V lanski prvi fazi so zgradili prizidek, s katerim so pridobili igralnico, povečali so teraso, adaptirali in na novo opremili so kuhinjo in uredili pomočne prostore. Letos so dodali še drugo igralnico s teraso. Celotna naložba je, kot so sporočili iz občine Slovenske Konjice, stala okoli 480.000 evrov, pri čemer je več kot polovico denarja prispevala Krajevna skupnost Tepanje in ob tem zagotovila še zemljišče.

Vrtec v Tepanju ima prizidek, v katerem sta dve novi igralnici. 

Konjičani so slovesni trak včeraj prerezali tudi v dvorcu Trebnik, kjer so odprli prostore za nov dislocirani oddelke Glasbene šole Slovenske Konjice. V njem bo pet novih razredov za poučevanje solo petja, kitare, violončela, kontrabasa in citer. Obnova je stala 58.000 evrov, plačala jo je konjiška občina, opremo pa je financirala glasbena šola sama. (NS)

Prostori v dvorcu Trebnik so namenjeni poučevanju solo petja, kitare, violončela, kontrabasa in citer.