december 8, 2020

V zadnjih dneh porast okužb v Laškem

V Savinjski regiji je po podatkih sledilnika za covid-19 največ aktivnih primerov v občini Velenje, 519. Največ novih primerov okužbe pa so v zadnjem dnevu potrdili v občini Laško, kar 34. Tam se je epidemiološka slika v zadnjih dneh poslabšala, koronavirus pa je vdrl tudi v tamkajšnji dom starejših.

Okužba je v Dom starejših Laško vdrla prejšnji teden. (Foto: FB DS Laško)

Dom starejših Laško, ki deluje pod okriljem Thermane Laško, se je novega koronavirusa uspešno obranil 10 mesecev, tudi ves spomladanski val epidemije. Okužba je v njihov dom vdrla minuli teden, ko so jo odkrili pri stanovalki, ki je bila pred tem hospitalizirana. V domu pojasnil, zaradi obilice dela, trenutno ne dajejo. Je pa trenutno situacijo za naš radio opisal poveljnik Civilne zaščite občine Laško Matjaž Pikl, ki je dejal, da je bilo v domu na včerajšnji dan okuženih 40 oseb. Civilna zaščita je, skupaj z gasilci in zaposlenimi, v domu včeraj začela pripravljati t. i. rdečo cono izven doma. Pikl razlaga:



Pikl ob tem, glede na slabšo splošno epidemiološko sliko ne le v laški občini, temveč celotni državi, poziva:



Napore za obvladovanje novega koronavirusa ob zaposlenih v zdravstvu in drugih podobnih službah, vlagajo tudi pripadniki civilne zaščite, ki so v teh časih na terenu prisotni še bolj kot nekoč. Tudi oni se srečujejo z najrazličnejšimi stiskami ljudmi. Kako pa se z njimi spopadajo sami? Odgovarja:



»Res upam, da nam bo uspelo, da bomo zmagali in na koncu ostali zdravi,« zaključi Pikl. (NS)