marec 28, 2022

V Žalcu pripravljeni na sedmo sezono pivske fontane

V petek, 1. aprila, bo svojo sedmo sezono začela Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu. Kakšna bo pravljična sezona, kot so jo poimenovali, in katere novosti prinaša, so predstavili na današnji novinarski konferenci.

V Žalcu je skoraj vse nared za petkov slovesni začetek sedme sezone Fontane piv Zeleno Zlato. (Foto: Radio Štajerski val)

Po dveh letih koronakrize bo - kot je na novinarski konferenci dejal direktor Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec Boštjan Štrajhar – razen osnovnih zaščitnih ukrepov, letošnja sezona na Fontani piv Zeleno zlato znova brez omejitev. Kakšne pa so številke dosedanjih šestih sezon?



O letošnji sezoni na pivski fontani v Žalcu sta spregovorila žalski župan Janko Kos (levo) in direktor ZKŠT Žalec Boštjan Štrajhar. 
Letos se bo na fontani, na vseh pipah, predstavilo skupaj 25 pivovarjev. Fontana bo tudi letos imela amasadorja, ki pripomore k promociji destinacije ter kulturnemu in odgovornemu pitju. Štrajhar o njem pravi:



Novega ambasadorja Fontane piv Zeleno zlato bodo torej razkrili v petek. Dogajanje so bo začelo ob 17. uri. Za glasbeno popestritev naj bi, ob ostalem zabavnem programu, takrat poskrbeli Modrijani, a se bodo, kot pravi Štrajhar o izvedbi koncerta – zaradi napovedanega slabega vremena – še odločili. Sicer pa nova sezona na fontani letos prinaša nekaj novosti, Štrajhar med drugim izpostavlja umetniško novost:



Novost bo tudi na kulinaričnem področju:



Sicer pa se v letošnjem letu nadaljujejo tudi nekatere uveljavljene in tradicionalne prireditve in dogodki.



V Žalcu tudi letos obljubljajo pestro dogajanje pri fontani.
Med tradicionalnimi turističnimi dogodki Štrajhar izpostavlja še Srečanje fontan, Pohod po hmeljski poti, kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini in Savinjski Oktoberfest. (NS)