junij 12, 2019

V Zibiki bodo dobili telovadnico

Šmarska občina bo pri Osnovni šoli Zibika do prihodnjega leta zgradila športno dvorano, v poletnih mesecih bo pri šoli obnovila tudi zunanje športne površine. Boljših pogojev za šport se ob šolarjih veselijo tudi ostali krajani.

Takšna bo nova telovadnica v Zibiki. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Za rekreacijo občanov in množične prireditve
Telovadnica bo zgrajena kot prizidek k podružnični snovni šoli Zibika, velika bo 12 x 20 metrov. "To bo skoraj ničenergijski objekt, zato bomo naložbo prijavili na javni poziv Eko sklada, prav tako bomo projekt prijavili na Fundacijo za šport. Skupne površine objekta bodo 438 m², od tega tloris športne površine 240 m. Telovadnica bo podobna že izgrajeni telovadnici pri POŠ Sveti Štefan in bo pomembna pridobitev za šolarje in vrtčevske otroke kot tudi ostale prebivalce, društva in klube," razlaga vodja oddelka za družbene dejavnosti na šmarski občini Damjan Boštjančič:

V letu 2019 naj bi bila po besedah Boštjančiča izdelana preostala projektna dokumentacija, in sicer PGD - projektna dokumentacija za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja -  ter PZI - izdelava projekta za izvedbo. Na občini naj bi še letos pridobili gradbeno dovoljenje, objavili javno naročilo za izbiro izvajalca del in v septembru začeli gradnjo. Objekt želijo zgraditi do leta 2020, stal bo okoli 750.000 evrov.

V obnovo tudi zunanje športne površine
V poletnih mesecih bo šmarska občina pri OŠ Zibika prav tako obnovila tisoč m² večnamenskih zunanjih športnih površin. "Obnovljene bodo površine za mali nogomet oz. rokomet in večnamenske asfaltirane površine, ki vključujejo igrišče za ulično košarko in druge športne vsebine. Obstoječe igrišče ima sicer ustrezno športno opremo in ustrezno zaščito – ograjo," razlaga Boštjančič in dodaja, da so projekt prijavili na javni razpis Fundacije za šport, ki bo za naložbo prispevala do približno 15.770 evrov upravičenih stroškov. Vrednost obnove bo predvidoma slabih 56.000 evrov. (SP)

Galerija slik