september 23, 2022

V župansko pisarno v Celju si želi tudi Primož Brvar

Celje je dobilo še enega županskega kandidata. Na stolček želi sesti tudi Primož Brvar, direktor Nepremičnin Celje, ki ni novinec na političnem parketu, več mandatov je bil v preteklosti tudi svetnik stranke SD v celjskem mestnem svetu. Podrobnosti svoje kandidature je predstavil na novinarski konferenci.

Primož Brvar je oče dveh otrok, študenta in srednješolke. (Foto: Radio Štajerski val)

Primož Brvar, predsednik Območne organizacije stranke SD Celje, ki je nekoč vodil tudi Celjski mladinski center, je tretji kandidat, ki želi postati župan Mestne občine Celje. O razlogih za kandidaturo pravi:

Srčno za Celje je naslov Brvarjevega volilnega programa, v katerem, kot pravi, izpostavlja naloge, ki naslavljajo trenutne izzive mesta in tiste, ki so usmerjene v dolgoročni razvoj, predvsem v ustvarjanje temeljev za dvig kakovosti življenja Celjanov. Program je v grobem razdeljen v dva sklopa. Prvi je Celje kot regionalno središče na različnih področji, med drugim izobraževalnem, gospodarskem in kulturnem, drugi sklop pa izpostavlja kakovost življenja v mestu. Brvar v primeru izvolitve pričakuje dobro sodelovanje z vsemi političnimi strankami, saj je, kot je dejal, prepričan, da je Celje politično zrelo mesto. Če bo postal župan, bo, kot je povedal, funkcijo opravljal poklicno. (NS)

Novinarska konferenca Primoža Brvarja ob najavi županske kandidature.