oktober 5, 2018

Vojničani so praznovali

Včerajšnji 4. oktober je bil praznik občine Vojnik, ki so ga Vojničani izkoristili za oceno opravljenega dela v minulem letu in podelitev letošnjih občinskih priznanj. Dobitnikov nagrad različnih leskov je bilo kar nekaj, naziva častni občan pa tokrat niso podelili.

Letošnji dobitniki vojniških občinski grbov. (Foto: Radio Štajerski val)

Župan Branko Petre je na slovesnosti v telovadnici vojniške osnovne šole z zlatim vojniškim grbom tokrat razveselil Marjana Oprčkala. Dobil ga je za dolgoletno predano delo v Košarkarskem klubu Vojnik, popularizacijo košarke med mladimi, številne uspehe na tem področju in nesebično pomoč v svetu krajevne skupnosti Vojnik. O priznanju in svojem delu je Oprčkal za naš radio povedal:



Srebrni priznanji sta šli tokrat v roke dolgoletnemu in zaslužnemu gasilcu Karlu Kasesniku, ki je med drugim tudi mentor številnim gasilskim ekipam, ter družini Kugler za uspešno vodenje družinskega podjetja KM inštalacije. Podjetje daje kruh številnim ljudem na Vojniškem, aktivno pa se vključuje tudi v lokalno skupnost, tako preko donacij kot sponzorstvom različnim društvom. Tomaž Kugler:



Dobitniki bronastih grbov so letos trije. Enega je prejel glasbenik Tomaž Majcen, med drugim za uspešno in ustvarjalno glasbeno pot doma in v tujini ter delo in pomoč pri delovanju Godbe na pihala Nova Cerkev.



Grba bronastega leska se je razveselil tudi Jožef Selčan, ki ga je prejel za 40-letno članstvo v Moškem pevskem zboru Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo, za pomoč na prireditvah in pri projektih. Tretji bronasti grb je šel tokrat v roke Viljemu Špegliču, med drugim za delo v Planinskem društvu Vojnik in pomoč ljudem v okviru župnijske Karitas. Župan Petre je sicer ob tem podelil še 10 županovih priznanj ter štiri posebna priznanja zlatim maturantom in uspešni študentki. (NS)