november 13, 2022

Zmagala je Nataša Pirc Musar, a ne v naših krajih

V drugem krogu predsedniških volitev je zmagala Nataša Pirc Musar. Dobila je 54 % glasov. V našem delu države je večina, kot kažejo rezultati, sicer podprla Logarja.

Kot kaže, bo Slovenija dobila prvo predsednico. (Foto: FB Nataša Pirc Musar)

Oba že stopila pred novinarje
Po 99,99 % preštetih glasovnic je Nataša Pirc Musar dobila 53,86 % glasov, Anže Logar pa 46,14 %. Slovenija je tako dobila predsednico, prvo v zgodovini. 

Nataša Pirc Musar je po zmagi med drugim dejala:



Pred novinarje je že stopil tudi Anže Logar: 



Volilna udeležba je bila okoli 53-odstotna. 

V naših krajih več ljudi podprlo Logarja
Zmagovalec volitev v naših krajih bi bil Anže Logar. Nataša Pirc Musar je v devetih volilnih okrajih volilnih enot Celje in Maribor, ki smo jih na Štajerskem valu vzeli pod drobnogled, po dosedanjih podatkih zmagala le v dveh volilnih okrajih, in sicer Celje 2, kjer je dobila skoraj 58 %, ter Laško, kjer je dobila nekaj manj kot 52 % glasov.

Drugod v naših krajih je višjo podporo dobil Anže Logar. Največ volivcev, skoraj 60 %, ga je podprlo v volilnih okrajih Šentjur in Šmarje pri Jelšah. Zmagal je tudi v okrajih Celje 1 (53 %), Žalec 1 (52 %), Žalec 2 (50,5 %), Slovenske Konjice (59 %) in Slovenska Bistrica (55 %)

Najvišja volilna udeležba v našem delu države je bila v volilnem okraju Žalec 2, skoraj 58 %, najnižja v okraju Šmarje pri Jelšah, nekaj več kot 46 %.(AD)