maj 26, 2022

VPOGLED: O rekordni rasti cen nepremičnin

Geodetska uprava Republike Slovenije (GURS) je objavila poročilo o slovenskem nepremičninskem trgu za leto 2021. Nekaj zanimivosti iz poročila, na poudarku značilnosti nepremičninskega trga v Celju, smo vzeli pod drobnogled v tokratnem Vpogledu.

Slovenski nepremičninski trg sta v lanskem letu zaznamovala rekordna rast cen stanovanjskih nepremičnin in rekordno število transakcij z zemljišči za gradnjo stanovanjskih stavb, med drugim ugotavlja analiza GURS-a. (Foto: Pixabay)

Trend rasti cen nepremičnin se nadaljuje. Sploh v Celju so med največjimi mesti v letu 2021 v primerjavi z letom prej zelo poskočile. Kje pa so sicer cene stanovanj, hiš in zemljišč za stanovanjsko gradnjo še vedno najvišje? Ter kdaj je pričakovati vrhunec in morebitno upadanje cen? O tem smo spregovorili v tokratnem Vpogledu, Anja Deučman se je pogovarjala z vodjo Oddelka za analizo trga nepremičnin na GURS-u Alešem Perovškom. Prisluhnite v spodnjem posnetku: 

Celotno poročilo najdete TUKAJ

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.