maj 12, 2022

VPOGLED: o projektu Prostofer – prevozih za starejše

Pod okriljem Zavoda Zlata mreža je pred tremi leti zaživel projekt Prostofer. Nudi brezplačne prevoze v prvi vrsti starejšim osebam, ki same ne vozijo ali nimajo dostopa do javnega prevoza. Temelji na prostovoljstvu.

Celje je občina, ki se je prav ta teden priključila projektu Prostofer - avta, ki je električen, ni mogoče zgrešiti, na njem je tudi številka klicnega centra. (Foto: Mestna občina Celje)

Zavod Zlata mreža pri projektu Prostofer tesno sodeluje z občinami – že 84 jih je. V našem delu države lahko avto prostofer srečate v Celju, Žalcu, Šentjurju, Šmarju pri jelšah, Kozjem, Vojniku, Slovenskih Konjicah, Zrečah in Oplotnici. Ljudi, potrebne pomoči, po vsej državi vozi že več kot 1000 prostovoljcev. O projektu smo podrobneje spregovorili v Vpogledu, An ja Deučman se je pogovarjala z direktorjem Zavoda Zlata mreža Miho Bogatajem. Prisluhnite v spodnjem posnetku.

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.