december 27, 2020

Vrtec v Pristavi pri Mestinju bo dobil prizidek

V občini Podčetrtek v zadnjih letih beležijo trend porasta otrok, zato bodo prihodnje leto v Pristavi pri Mestinju zgradili nov vrtčevski prizidek. Izgradnja objekta, ki bo lahko sprejel okoli 40 otrok, je ocenjena na 600 tisoč evrov.

Takšen bo nov prizidek vrtca v Pristavi pri Mestinju. (Foto: Občina Podčetrtek)

Z novimi stanovanji še več mladih družin
Občina Podčetrtek nadaljuje vlaganja v šolstvo. Potem ko je v minulih letih zgradila in uredila nov vrtec v Podčetrtku je zdaj pristopila še k izgradnji prizidka vrtca pri podružnični OŠ Pristava pri Mestinju. V vrtcu se namreč že zdaj soočajo s prostorsko stisko, v prihodnjih letih pa pričakujejo še dodatno število otrok. »Občina je že objavila razpis za izvajalca del, ki naj bi bil znan v začetku februarja. Naložba je ocenjena na okoli 600 tisoč evrov. Večino denarja je občina že zagotovila v proračunu za prihodnje leto, del sredstev pa si bomo prizadevali pridobiti iz državnih virov,« razlaga župan Peter Misja in izpostavlja, da je občina Podčetrtek v minulih letih za področje predšolske vzgoje namenila veliko denarja.

 

 

V občini Podčetrtek želijo pozitiven trend rasti prebivalstva pričakati dobro pripravljeni. (Foto: občina Podčetrtek)

V novem prizidku bo prostora za dva vrtčevska oddelka oziroma 40 otrok. Vrtec v Pristavi pri Mestinju sicer v tem šolskem letu obiskuje 53 otrok, v Podčetrtku pa 150. Misja pričakuje, da se bo število vrtčevskih otrok v občini z izgradnjo novih stanovanj v prihodnje še povečalo. Spomladi prihodnje leto bo namreč slatinsko podjetje GIC Gradnje v Podčetrtku končalo gradnjo treh novih blokov, v katerih bo na voljo 33 stanovanj, s čimer si v občini obetajo še več mladih družin. Po napovedih Misje bo nov prizidek vrtca v Pristavi bo otroke sprejel v prihodnjem letu, tako bodo v občini Podčetrtek pozitiven trend rasti prebivalstva pričakali dobro pripravljeni. (SP)