februar 14, 2020

Vzpostavitev Naravovarstvenega centra Sotla po načrtih

Občina Rogaška Slatina sodeluje v mednarodnem projektu Vezi narave, ki je med drugim namenjen izvedbi sonaravnih ukrepov za izboljšanje habitata vidre, hroščev in ostale biotske raznovrstnosti na območju Sotle. V sklopu projekta je financirana tudi izgradnja Naravovarstvenega centra Sotla, ki gre po načrtih.

Gradnja Naravovarstvenega centra Sotla lepo napreduje. Ta teden bo končana temeljna plošča. (Foto: Projekt Interreg Slovenija-Hrvaška)

Odprtje načrtovano julija
Mednarodni projekt Vezi narave programa Interreg Slovenija-Hrvaška združuje sedem partnerjev, treh na slovenski in štirih na hrvaški strani. O ciljih in ukrepih, ki so jih že izvedli Nataša Hribernik, vodja na slovenski strani pravi:

Projekt bo prinesel tudi vzpostavitev dveh naravovarstvenih centrov, eden bo v Grosuplju, zaživel naj bi februarja prihodnje leto. Naravovarstveni center Sotla, ki bo v Nimnem ob bodočem Vonarskem jezeru, bo odprt že letos, predvidoma julija.

Gradnja Naravovarstvenega centra Sotla gre po načrtih. Ta teden bo končana temeljna plošča, nato sledi postavitev konstrukcije, ki bo temeljila na lesu. Celotna vrednost projekta, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je dobra dva milijona in pol evrov. Občini Rogaška Slatina, ki je projektni partner, s tega naslova pripada okoli 650.000 evrov. (NS)

Naravovarstveni center Sotla, ko bo končan.