september 4, 2020

Z ministrom o cestah v Rogatcu, Šmarju in Šentjurju

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je danes v Rogatcu še slovesno odprl obnovljeno cesto Rogatec–mejni prehod Dobovec. Obisk je izkoristil še za delovni sestank z županom Martinom Mikoličem. Prav tako je obiskal občini Šentjur in Šmarje pri Jelšah.

Slavnostni prerez traku v občini Rogatec. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec in župan Rogatca Martin Mikolič sta v družbi predstavnikov Direkcije RS za infrastrukturo prerezala trak na cesti proti mejnemu prehodu Dobovec, ki je novo podobo sicer dobila že pred časom. Kaj so pridobili na odseku, dolgem okoli 1,2 kilometra, Mikolič našteva:

Minister je ob obisku Rogatca z županom spregovoril tudi o problematiki pretočnosti prometa na mejnem prehodu Rogatec. Ministrstvo bo, kot zagtavljajo, aktivno pristopilo k iskanju rešitev.

Začetek gradnje navezovalne ceste Dramlje–Šentjur leta 2023?
O cestni problematiki in aktualnih projektih na državni cestni infrastrukturi je minister Vrtovec z delegacijo danes spregovoril tudi v Šmarju pri Jelšah in Šentjurju, kjer se je sestal z obema županoma, Matijo Čakšem in Markom Diacijem. V Šmarju med drugim napovedujejo dela na cesti na Pečici in preplastitvi kilometra ceste proti Mestinju. V Šentjurju je bila med glavnimi temami navezovalna cesta Dramlje–Šentjur, ki jo ne le Šentjurčani, pač pa že celotno Kozjansko zelo dolgo čakajo. Naložba je po besedah Vrtovca med prioritetnimi, a denarja še ni. Pri tem pravi:



Prvi naslednji korak naj bi bil, kot je povedala v. d. direktorice Direkcije RS za infrastrukturo Liljana Herga, že v kratkem – podpis pogodbe za projektiranje ceste. Minister je ob obisku Šentjurja spregovoril še o drugih projektih. Obnova odseka med Stražo na Gori in Žičko kartuzijo, ki je bil še makadamski, je praktično končana, še letos pa naj bi začeli tudi 1. in 2. etape obnove ceste Dole–Ponikva–Dolga Gora. (AD)

Galerija slik