april 19, 2018

Z okoljskim kvizom smo se učili o varovanju okolja

Na Štajerskem valu smo to pomlad v sodelovanju s podjetjem OKP Rogaška Slatina pripravili tematski kviz o okoljski vzgoji. K sodelovanju smo povabili učence razredne stopnje, 4. in 5. razredov osnovnih šol. Sodelovalo jih je več kot 200, s petih šol. Z izpolnjevanjem vprašalnikov so nabirali nova znanja in se hkrati zabavali.

V prvem okoljskem kvizu, ki smo ga na Štajerskem valu pripravili skupaj z OKP Rogaška Slatina je znanje nabiralo 213 učencev.

Kdo je zmagovalec prvega okoljskega kviza?
Ker se vse življenje učimo in ker je dobro začeti že v otroštvu, smo se radijci odločili, da skupaj z OKP Rogaška Slatina, naredimo nekaj v tej smeri. Okoljski kviz, ki smo a pripravili za osnovnošolce, prav lepo sovpada z bližajočim se Svetovnim dnevom zemlje, ki bo 22. aprila. Na naše povabilo se je odzvalo kar 213 nadobudnih učencev, ki so dve šolski uri posvetili varovanju okolja. Najprej so se o tematiki pogovorili in reševali lažje naloge, nato so jih v kvizu čakale še nekoliko težje. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali: mag. Bojan Pirš, direktor OKP Rogaška Slatina, Peter Šturbej, OKP Rogaška Slatina, dr. Marinka Vovk iz Centra ponovne uporabe d.o.o. in Greta Kokot Rajković, predstavnica Radia Štajerski val, je vso gradivo pregledala. Njihova naloga je bila, da izberejo zmagovalni razred, a ker so se čisto vsi odlično odrezali, je zmagovalca določil žreb. Poučno ekskurzijo v Center ponovne uporabe Tuncovec so osvojili učenci Osnovne šole Podčetrtek. Tja se bodo odpravili v ponedeljek, tam zanje pripravljajo posebno tematsko delavnico, čakajo pa jih tudi nagrade in še kakšno presenečenje. Kako smo žrebali, preverite v spodnjem posnetku. (NS)

Galerija slik

Datoteke

IZŽREBALI SMO ZMAGOVALCA PRVEGA OKOLJSKEGA KVIZA