november 15, 2018

Z županskima kandidatoma v Rogaški Slatini o mladih in turizmu

Pred nami so lokalne volitve, kjer bomo odločali, kdo bo prihodnja štiri leta krojil občinsko politiko in življenje v občinah. O dveh pomembnih temah, mladih in turizmu, smo soočili županska kandidata v občini Rogaška Slatina, Branka Kidriča in Andrejko Flucher.

V občini Rogaška Slatina bo zmagovalec volitev znan že v prvem krogu v nedeljo. Za županski stolček se namreč potegujeta le dva kandidata. (Foto: Radio Štajerski val)

Kaj bodo pridobili mladi?
V naši državi se zadnja leta z volilno udeležbo ne moremo ravno pohvaliti. Pri tem negativno izstopajo zlasti mladi, ki tudi sicer v politiki veljajo za manj aktivne. Nas je zanimalo, kako jih nameravata k temu, da gredo na volišče, spodbuditi kandidata za župana v občini Rogaška Slatina, aktualni župan Branko Kidrič in Andrejka Flucher. Kidrič želi, da mladi v njem prepoznajo zaupanja vredno osebo, ki se drži reka, kar obljubiš, to izpolni. Ob tem dodaja:

Njegova protikandidatka Andrejka Flucher pa na področju mladih izpostavlja zaposlovanje:

Branko Kidrič bo imel na volilnem lističu številko 1, Andrejka Flucher pa številko 2.

Skupna točka je nova strategija turizma
Kaj pa načrti na področju turizma, po katerem je zlasti na zdraviliškem področju prepoznavna Rogaška? Kidrič izpostavlja:

Flucherjeva meni, da se morajo ljudje v prvi vrsti v občini počutiti dobro:

Kateri izmed njiju bo volivce, tudi mlade, bolj prepričal, bo znano že v prvem krogu, to nedeljo. Rezultate volitvev v vseh občinah bomo v živo, od 19. ure naprej, spremljali tudi na Štajerskem valu. (NS)