oktober 9, 2020

Za referendum o stolpu v Rogaški že zbrali dovolj podpisov

Pobudniki referenduma v Rogaški Slatini, kjer bi občani med drugim odločali o postavitvi 106-metrskega razglednega stolpa, so že pred rokom zbrali potrebnih 468 podpisov. O razpisu referenduma bo odločal občinski svet.

Pobudniki so morali zbrati skoraj 500 podpisov, ki so jih že pridobili. (Na fotografiji predstavni plakat stolpa. Foto: Štajerski val)

Pobudniki referenduma, na katerem bi občani odločali o uveljavitvi odloka prostorskega načrta, ki med drugim predvideva postavitev razglednega stolpa Kristal na območju nekdanjega mizarstva, so skoraj teden pred rokom, ki je 15. oktobra, zbrali dovolj podpisov. Eva Žgajner nam je danes povedala:

Po izteku roka za zbiranje podpisov bodo pobudniki podpise predali občini. Ali bo občina referendum razpisala, bodo odločali občinski svetniki. Žgajnerjeva upa, da bo to še na oktobrski seji in pri tem dodaja:

Spomnimo, pobudniki referenduma nasprotujejo postavitvi stolpa, saj med drugim menijo, da bi stolp Kristal nepovratno vplival na videz kraja, da je njegova lokacija neustrezna in da ni skladen s turistično strategijo slatinske občine. Prav tako pravijo, da ni znana točna cena gradnje in vzdrževanja stolpa, pa tudi, da s postavitvijo stolpa ne bi bilo urejeno celotno območje starega mizarstva, pač pa le del. (TMG)

 

Povezani prispevki:

V ROGAŠKI ZBIRAJO PODPISE ZA REFERENDUM O STOLPU

ŽUPAN BRANKO KIDRIČ: ROGAŠKA SLATINA STOLP POTREBUJE