junij 30, 2020

Zadnji junijski dan praznično v Slovenskih Konjicah

Na današnji 30. junij občinski praznik praznuje občina Slovenske Konjice. Praznovanje, kot so jih bili vajeni v minulih letih, tokrat ne bo. Priznanja bodo nagrajencem izročili na slovesnosti v ožjem krogu. Kljub situaciji pa so Konjičani zadovoljni z opravljenim v minulem letu, nam je zaupal župan Darko Ratajc.

30. junij je praznik občine Slovenske Konjice (Foto: FB Občina Slovenske Konjice)

Postorili kar so si zadali in še več
V Slovenskih Konjicah je leto od zadnjega praznika v zadnjih mesecih prav tako zaznamovala epidemija novega koronavirusa. Župan Darko Ratajc pa pravi, da so kljub temu zadovoljni s postorjenim, ob tem izpostavlja:



Prihodnji teden bo vrata odprl konjiški bazen, na prenovo katerega so Konjičani čakali kar nekaj let. (Foto: FB Občina Slovenske Konjice)

Načrtov za naprej prav tako ne manjka. Ratajc upa, da nanje ne bo preveč vplivala situacija povezana s covidom-19.



Ta teden bodo v delo uvedli izvajalca, ki bo opravil sanacijo cerkve svetega Janeza Krstnika v Žički Kartuziji. (Foto: Štajerski val)

Današnji dan bo sicer v Slovenskih Konjicah predvsem posvečen letošnjim občinskim nagrajencem. Na slovesnosti, ki bo v ožjem krogu in zaprta za javnost bodo podelili zlati, srebrni in bronasti konjiški grb ter nagrado občine. O nagrajencih smo že pisali. Kdo so, preverite TUKAJ. (ns)