september 21, 2022

Najbolj se je iskrilo ob izjavi mlade prevzemnice kmetije

Poslušalci ste odločili, da gre naziv ISKRE TEDNA v roke mlade prevzemnice kmetije iz Golobinjeka pri Planini Andreji Hodej. Njeni izjavi ste namenili največ glasov. 

Andreja Hodej, mlada prevzemnica kmetije, je postala 37 iskra tedna.

Na Štajerskem valu poslušalci vsak teden z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru izbirate najbolj iskrivo izjavo.

Ob začetku Evropskega tedna mobilnosti in aktivnostih, ki so v tem tednu po vsej Sloveniji, smo se pogovarjali z nacionalno koordinatorko projekta v Direktoratu za trajnostno mobilnost in prometno politiko pri Ministrstvu za infrastrukturo Polono Demšar Mitrovič. V finalni izjavi je izpostavila odnos Slovencev do avtomobila.

Mladi kmetje so ključni nosilci razvoja v slovenskem kmetijstvu, vendar pa se soočajo s številnimi izzivi pri kmetovanju. Med njimi je tudi mlada prevzemnica Andreja Hodej z Golobinjeka pri Planini, ki ob podpori družine nadaljuje tradicijo kmetovanja na družinski kmetiji Hodej – Senica, ki je bila gostja rubrike, ki jo namenjamo kmetijskim temam, minulo nedeljo. V izjavi, ki se je potegovala za vaše glasove, je spregovorila o težavah malih kmetij.

Tretja finalistka je bila izjava Mance Perko, generalne sekretarke Društva Bralna značka Slovenije, o branju v času epidemije.

Najbolj vas je prepričala izjava Andreje Hodej:

Ta izjava se med tedenskimi zmagovalkami poteguje še za naziv iskre meseca septembra.

Naša akcija ISKRA TEDNA pa tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, električni kalorifer, tokrat namenil Denisu Volasku in Dobja pri Planini. Čestitke!

Medtem pa mi med našimi sogovorniki že iščemo izjave tega tedna. V petek odpiramo novo glasovanje.