avgust 13, 2019

Zaradi selitve okrnjeno delo na šmarski občini

Šmarska občinska uprava bo od ponedeljka v novih prostorih. Ostaja v središču kraja, seli se v nekdanji Šmarski hram. Opremo so že začeli seliti, zato bo do ponedeljka poslovanje nekoliko okrnjeno.

V tem obnovljenem objektu bo novo domovanje šmarske občine. (Foto: Štajerski val)

Brez računalnikov in telefonov, v petek odprto le vložišče
Če boste jutri, v sredo, klicali ali pošiljali elektronsko pošto na šmarsko občino, odgovora ne boste dobili. Zaradi selitve bodo namreč prekinjene telefonske in računalniške povezave. Na četrtkov praznik je občina tako ali tako zaprta, v petek pa do, kot so nam sporočili, poslovalo le vložišče, na sedanji lokaciji, a delo bo prav tako oteženo, saj ne bo računalniške povezave. Od ponedeljka pa boste zadeve na občini Šmarje pri Jelšah že urejali v novih prostorih. Spomnimo, občina je od podjetja Latis kupila del prostorov v obnovljenem Šmarskem hramu, kjer že od začetka julija najdete tudi Center za socialno delo, ki pa ima prostore v najemu. V objektu so še ostali poslovni prostori, na vrhu pa so stanovanja. Kaj bo z objektom, v katerem je zdaj občinska uprava in ki naj bi se nevarno pogrezal in nagibal, občinski svet še ni odločil, med možnostmi se omenja podrtje stavbe in ureditev parkirišča. (AD)

V tem objektu bo šmarska občinska uprava le še jutri in v petek, potem se seli - a ne daleč - z Aškerčevega trga 12 na Aškerčev trg 15. (Foto: Štajerski val)