september 8, 2018

Zdravko Počivalšek častni občan Podčetrtka

Občina Podčetrtek je s podelitvijo občinskih priznanj proslavila občinski praznik. Najvišji naziv - častni občan - je dobil Zdravko Počivalšek iz Olimja, za izjemen doprinos k razvoju lokalne skupnosti in širše. Župan Peter Misja je praznik izkoristil za napoved svoje kandidature za nov županski mandat.

Letošnji občinski nagrajenci občine Podčetrtek.

Počivalšek pred novimi izzivi
Zdravko Počivalšek je univerzitetni diplomirani inženir agronomije. Do leta 1994 je bil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah, nato direktor Mlekarne Celeia. Leta 1999 je prevzel vodenje zdravilišča Atomske toplice, ki so se pod njegovim vodstvom preimenovale v Terme Olimia. V politiko je vstopil konec leta 2014 in postal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bo, kot kaže na tej funkciji tudi v tem mandatu. Počivalšek ob prejemu laskavega naziva ni skrival zadovoljstva. "Velika čast in priznanje na eni strani, po drugi strani se počutim malce nelagodno, ker se običajno takšno priznanje podeli ob koncu kariere, jaz pa mislim še kar nekaj početi v življenju, zato priznanje jemljem kot vzpodbudo za uresničitev novih projektov in izzivov," je dejal Počivalšek in med drugim izpostavil prizadevanja za konkurenčnost gospodarstva, dobro gospodarjenje državnega premoženja in uspešno črpanje evropskih sredstev. Počivalškovi viziji razvoja podrobneje prisluhnete v spodnjem posnetku.

Podjetniki, prostovoljci in gasilci
Župan Peter Misja je na slovesnosti podelil tudi plaketo, tri priznanja in denarno nagrado občine. Plaketo je za prispevek k prepoznavnosti Kozjanskega in Obsotelja kot uspešne in sodobne vinske destinacije prejela Hiša vin Emino iz Imenega, ki letos praznuje 30-letnico delovanja. S priznanjem občine so se okitili podjetje GAAL Albin Leskovšek iz Sel, za uspešno 40-letno poslovanje, Medžupnijska Karitas Obsotelje Olimje, za nesebično pomoč pomoči potrebnim, in Marija Križan iz Jeršina, za delovanje v društvih in ostalih organizacijah. Denarne nagrade se je razveselilo Prostovoljno gasilsko društvo Imeno, ki že 110 let aktivno skrbi za požarno varnost.

Misja znova za župana
Župan Misja je slovesnost izkoristil tudi za pregled minulega dela, po njegovem je za občino Podčetrtek še eno uspešno in plodno leto, saj so uresničili kar nekaj za občane in občanke pomembnih naložb. Misja je hkrati napovedal tudi kandidaturo za nov županski mandat in med največjimi izzivi izpostavil oživitev Vonarskega jezera in ureditev gradu Podčetrtek. Podrobneje mu prisluhnite v spodnjem posnetku. (SP)

Datoteke

Peter Misja o prihodnjih izzivih

Peter Misja o minulem delu občine

Zdravko Počivalšek o viziji razvoja