januar 19, 2021

Zdravko Počivalšek znova najvplivnejši človek Kozjanskega

Aktualni gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek je po oceni spletnega portala Kozjansko.info že tretje leto zapored najvplivnejša osebnost Obsotelja in Kozjanskega. Na vrhu lestvice ljudi, ki imajo ugled, moč in vpliv, je sicer največ gospodarstvenikov in politikov.

Vpliv Zdravka Počivalška v Sloveniji še nikoli ni bil močnejši kot ravno letos, ocenjujejo na Kozjansko.info. (Foto: fb Zdravko Počivalšek)

Počivalšek povečal svoj vpliv v Sloveniji
Na Kozjansko.info so že dvanajsto leto zapored objavili lestvico 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja, na kateri predstavljajo ljudi, ki so v politiki, gospodarstvu, športu, znanosti, umetnosti, kulturi in na drugih družbenih področjih zaznamovali leto, ki je za nami. Po oceni komisije spletnega portala se je na vrh lestvice uvrstil aktualni gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek iz Olimja. Počivalšek je v samem vrhu lestvic že od začetka projekta v letu 2010, vendar njegov vpliv v Sloveniji še nikoli ni bil močnejši kot ravno letos, pravi urednik portala Rok Čakš:

Na lestvici najvplivnejših Kozjansko.info sledijo lokalni podjetniki, ki delujejo globalno. Na drugem mestu je Iztok Špan, lastnik in direktor podjetja Tajfun, na tretjem Roman Moškotevc, direktor in lastnik podjetij Ahac, VOC Celje, VOC ekologija in Radia Štajerski val, na četrtem pa Franc Pišek, direktor podjetja Vitli Krpan. Sledijo politiki, ki so se s svojim vplivom ponovno povzpeli z menjavo oblasti, pri čemer Čakš izpostavlja že upokojenega Vinka Gorenaka, ki ga je Janša po vrnitvi na oblast znova vpoklical v kabinet predsednika vlade, in Jelko Godec, ki sicer ni več poslanka, a je na pomembni izvršilni funkciji državne sekretarke za področje zdravstva.  

Ljudje, ki so se po izboru Kozjansko.info uvrstili na lestvico najvplivnejših. (Foto: Kozjansko.info)

Koronakriza naplavila novince iz Šmarskega 
Med sedmimi novinci med petdesetimi najvplivnejšimi Kozjanskega in Obsotelja Čakš izpostavlja ljudi, ki so se izkazali v času epidemije koronavirusa. »V prvi vrsti voditeljici ustanov, ki sta bili predvsem ob spomladanskem izbruhu COVID-19 v Šmarju pri Jelšah najbolj na udaru, direktorica JZ Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Jasna Žerak in direktorica Doma upokojencev Šmarje Gordana Drimel. Pa tudi mladega šmarskega župana Matije Čakša, ki je v najpomembnejših trenutkih in pod hudimi pritiski pokazal sposobnost sprejemanja težkih, a treznih odločitev«, razlaga Čakš in dodaja: "Med letošnjimi vplivneži je nekaj večje zastopstvo politikov in športnikov kot sicer, kakšen manj pa je iz gospodarstva in podjetništva ter še nekaterih dejavnosti, ki so jih okoliščine koronavirusne situacije najbolj omejile. Čeprav vidnejše posledice tega lahko pričakujemo pri obravnavi vplivnih Kozjanskega in Obsotelja po koncu pravkar začetega leta, ko bo tudi jasno, kako je lokalno gospodarstvo uspelo prebroditi težke čase družbenega zaprtja." Letošnjo Lestvico 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja si lahko ogledate TUKAJ. (SP)