junij 28, 2018

Zlati certifikat za konjiško občinsko upravo

Konjiška občinska uprava je pri delu dobro organizirana in upravljavsko učinkovita. To potrjuje zlati USO cerfitikat, ki ga podeljuje Univerza v Ljubljani. Pod drobnogled so vzeli kar 40 vidikov delovanja občinske uprave. Občina Slovenske Konjice je peta slovenska občina, ki se ponaša z zlatim certifikatom upravljavske sposobnosti.

Zlati certifikat je dr. Miro Heček izročil direktorici konjiške občinske uprave Bredi Obrez Preskar in županu Miranu Gorinšku.

Najbolje ocenjena Prostofer in e-obrazci
Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani so projekt ocenjevanja začeli, da bi občinske uprave spodbudili k čim boljši delovni učinkovitosti. Kot je povedal dr. Miro Heček je bila občina Slovenske Konjice uspešna na vseh področjih merjenja. Na podlagi analiziranih štiridesetih kazalnikov je od 100 možnih točk dosegla 87,5. "Še posebej bi opozoril dva odlična projekta, ki so jih občani zelo dobro sprejeli. To sta elektronske storitve preko takoimenovanih e-obrazcev ter prostovoljni brezplačni prevozi predvsem starješih in onemoglih občanov - Prostofer," je izpostavil Haček. Največ pomanjkljivosti pa se je pokazalo na področju političnega upravljanja lokalne skupnosti. Slovenske Konjice so peta občina, ki je pridobila zlati certifikat. "Občin ne izbiramo naključno, namen je, da skupaj postopoma izboljšamo kazalnike merjenja. Ključna je torej njihova organizacijska in upravljavska rast," je je še povedal dr. Haček. (BF)