november 8, 2022

Zmagovalec volitev v Šentjurju bo znan v prvem krogu

V občini Šentjur, ki je po površini največja občina Savinjske regije, se bosta na županskih volitvah pomerila dva kandidata – Marko Diaci in Jelka Godec. Kaj obljubljata?

V občini Šentjur je bilo na volitvah leta 2018 pet županskih kandidatov, tokrat sta le dva. (Foto: Štajerski val)

Marko Diaci je župan občine Šentjur tri mandate, želi si še četrtega, saj pravi, da je veliko projektov, ki jih je treba končati, prav tako pa tudi načrtov za naslednja leta. Diaci, ki kandidira kot nestrankarski kandidat, bo na glasovnici pod številko 1. O svojem programu in programu njegove Županove liste – Gibanja za občino Šentjur pravi:

Marka Diacija bo z županskega stolčka skušala izpodriniti Jelka Godec. Tudi ona ima veliko političnih izkušenj. Je dolgoletna občinska svetnica, v tem mandatu je poslanka v Državnem zboru, v prejšnji vladi je bila državna sekretarka v kabinetu predsednika Vlade. Na županskih volitvah je kandidatka stranke SDS, v kateri je tudi podpredsednica. Pravi, da si v Šentjurju želi sprememb, med glavnimi poudarki iz svojega programa pa našteva:



Kdo bo bolj prepričal občanke in občane Šentjurja in na volitvah dobil več glasov, bo znano v nedeljo, 20. novembra, zvečer.

Volilne rezultate iz Šentjurja, pa tudi vseh ostalih občin s Celjskega, Kozjanskega, Obsotelja, Konjiškega in Slovenjebistriškega bomo na volilno nedeljo zvečer V ŽIVO spremljali na Štajerskem valu, tudi s prvimi odzivi tako zmagovalcev kot poražencev. (AD)