junij 8, 2020

Znani občinski nagrajenci v Bistrici ob Sotli

Občina Bistrica ob Sotli bo 26. junija proslavila letošnji občinski praznik. Ob tej priložnosti bo najvišje priznanje, plaketo občine, prejel Josip Horvat, za delo na področju kulturne dejavnosti in dejavnosti za starejše.

Občinski praznik bodo Bistričani proslavili na prireditvi, ki bo 26. junija v prenovljenem Kulturnem domu Bistrica ob Sotli. (Foto: občina Bistrica ob Sotli)

Letos štiri priznanja
Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak bo na slovesnosti ob letošnjem občinskem prazniku najzaslužnejšim občanom in občankam podelil plaketo, dve priznanji in denarno nagrado občine. Najvišje priznanje, plaketo občine, bo prejel Josip Horvat iz Kunšperka, za dolgoletno prizadevno delo na področju kulturne dejavnosti in dejavnosti za starejše. Priznanje občine bosta prejela Matic Moškon iz Zagaja, za uspešno vodenje Športnega društva Bistrica ob Sotli, in Martina Bostner iz Zagaja, za aktivno delo v tamkajšnjem gasilskem in športnem društvu. Denarne nagrade v višini 500 evrov pa se bo razveselil nadarjeni športni plezalec Filip Kunst iz Srebrnika. Slavnostna podelitev priznanj in nagrade bo 26. junija v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli. (SP)