april 5, 2019

Zreški vrtec postaja premajhen

Zaradi povečanega vpisa se v Vrtcu Zreče soočajo s prostorsko stisko. Potrebujejo dodatne igralnice, večnamenski prostor in prostornejšo kuhinjo. Zreška občina bo v naslednjih proračunih zagotovila denar za širitev objekta, v vrtcu zato z nestrpnostjo pričakujejo prizidek.

Objekt zreškega vrtca kliče k širitvi, saj je v njem vse več otrok. (Foto: Vrtec Zreče).

Gradnja čez dve ali tri leta?
Na zreški občinski upravi pravijo, da sicer še ne morejo napovedati, kdaj bodo začeli graditi prizidek, je pa župan Boris Podvršnik na zadnji seji občinskega sveta zagotovil, da bo občina v naslednjih proračunih v ta namen zagotovila denar. Idejni načrt širitve vrtca so že začeli pripravljati, ko bo nared, bodo lahko opredelili, koliko bo naložba stala. Prav tako bodo dorekli terminski načrt gradnje. Po besedah ravnateljice vrtca Jolande Potočnik je širitve najbolj potrebna kuhinja:

Kljub temu, da gradnja prizidka še ni opredeljena, je ravnateljica Potočnikova zadovoljna, ker so se naposled začeli pripravljati nanjo:

Zreški vrtec ima svoje enote na Gorenju, Stranicah in v Zrečah, vanj zahaja 320 otrok, številka pa se iz leta v leto povečuje. (BF)