november 15, 2022

Župani, ki so brez konkurence

To nedeljo bodo lokalne volitve, na njih bomo v 212 občinah med drugim izbirali župane in županje. Ponekod so zmagovalci že znani, tudi v štirih občinah na Kozjanskem.

Štirje županski kandidati v naših občinah, ki so brez protikandidata.

V naših krajih so občine, kjer je le en županski kandidat, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje in Dobje. A tudi tam volitve bodo, saj mora kandidat, da postane župan, dobiti vsaj 1 glas. Ob tem se na lokalnih volitvah poleg županov izbira tudi občinske svetnike ter člane krajevnih in vaških skupnosti.

V vseh štirih občinah, kjer ni predvolilnega boja, kandidirajo aktualni župani. Občino Šmarje pri Jelšah bo še naprej vodil Matija Čakš, ki trenutno končuje svoj prvi županski mandat. Kaj meni o tem, da nima nasprotnika?

Že na petih volitvah pa je brez protikandidata župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki pravi:

Že pred volitvami je znan tudi izid v občini Kozje – še naprej jo bo vodila županja Milenca Krajnc, ki je na županski stolček sedla leta 2014. Razlaga:

Brez protikandidata pa je tudi župan najmanjše občine v našem delu države, občine Dobje, Franc Leskovšek. Zakaj meni, da je tako?

V ostalih občinah bo boj za županski stolček bolj napet, kdo vse so kandidati, preverite TUKAJ. Še več o volitvah ter sezname kandidatov za občinske svetnike in člane krajevnih ni vaških skupnosti pa najdete TUKAJ. (AD)